Kiváló mártogatós!
Sült májhoz, sonkához ideális a fokhagymás szilvadip
Kiváló és különleges ízzel csábít bennünket a fokhagymás szilvadip, amelybe sült májat, sonkát, száraz húst lehet mártogatni.
2012.02.13 06:29ma.huNémi előkészület szükséges a fokhagymás szilvadip elkészítéséhez - érdemes már egy nappal korábban nekiállni, mielőtt tálalni szeretnénk.

Hozzávalók 5 személyre:
- 2 evőkanál szilvalekvár
- 10 dkg aszalt szilva
- fél dl száraz bor
- 2 gerezd fokhagyma
- ízlés szerint citromlé
- őrölt korionder mag
- só
- bors
Előkészítése: A megmosott aszalt szilvát előző nap annyi vízbe áztatom, amennyi jól ellepi. Másnap könnyedén kimagozható. A szilvát az áztatólével néhány percig forralom, majd kihűtöm.
Elkészítése: Turmixgép poharába teszem a leszűrt szilvát, a szilvalekvárt, a fűszereket, majd ráöntöm a bort, a citromlevet, és néhány kanál szilvalevet. Pépesre turmixolom.
Sült csirkemájat, vagy sült pulykamájat, száraz húst vagy sonkacsíkokat mártogathatunk bele.