Igazi teadélutános, finom sütemény
Mézes püspökkenyér - ínyencséget délutánra!
Ha kellemes, omlós délutáni mártogatni valóra vágyunk, teához, kávéhoz, tejhez ideális lehet a Mézes püspökkenyér.
2012.02.01 06:29ma.huIgazi télies finomság, délutánra, kávé mellé nagyon ízletes a Mézes püspökkenyér. Elkészítése sem igényel túl nagy előképzettséget.

Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 1 dl folyékony méz
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- fél citrom leve és héja
- 10 dkg mazsola
- 10 dkg apróra vágott dió
- fahéj, törött szegfűszeg
- 1 dl narancslé (esetleg tej)
Alaposan kikeverjük a hozzávalókat majd kivajazott, kilisztezett őzgerincformában kisütjük. Ha kihűlt, csokimázzal bevonhatjuk.