Hogy készül a halava?
Indiai édesség egyszerű összetevőkkel!
Rendkívül egyszerűen elkészíthető a halava - az indiai édességhez alapvetően csak víz, vaj, cukor és búzadara kell, no meg dió, de ez mással is helyettesíthető.
2012.01.31 06:29ma.hu - Fotó: veganabouttown.blogspot.comA halava indiai édesség, nagyon finom és igen egyszerű elkészíteni. Dió helyett akár szárított gyümölccsel is készíthető.

Hozzávalók:
- 3 dl víz
- 15 dkg cukor
- 5 dkg dió
- 10 dkg vaj
- 12 g búzadara
A vizet a cukorral felforraljuk és kis tűzön hagyjuk. A diót durvára törjük és félretesszük. A vajat kis lángon megolvasztjuk egy edényben. Beleöntjük a búzadarát és fakanállal állandóan kevergetve 10-15 percig pirítjuk.
Ekkor lassan, óvatosan egyik kezünkkel beleöntjük a forró szirupot, miközben a másik kezünkkel lendületesen kevergetjük. Belekeverjük a diót, még 2 percig főzzük kis lángon, míg a dara beissza mind a folyadékot.
Dió helyett használhatunk bármilyen más olajos magvat, szárított gyümölcsöt vagy kompótot is.