Rendhagyó kombinációk, kiváló íz
Nagyon nem szokványos az Izraeli csirke
A csirkehús elkészítésének számos módja van, az ínyenceknek mindenképp ki kell azonban próbálniuk az izraeli csirkét.
2012.01.23 06:29ma.huAki szereti a különlegesen elkészített csirkét, érdemes kipróbálnia izraeli módra: az izraeli csirke nemcsak gyümölcsökkel, chilivel és szójaszósszal ízesített, de a hozzávaló rizsköret sem mindennapi.

Hozzávalók:
- 4 csirkemellfilé
- 2 vöröshagyma
- 16 szem kimagozott, félbevágott szilva
- 1 kis konzerv darabolt ananász
- 8 dkg mazsola
- ½ kávéskanál chilipor
- 2 kávéskanál szójaszósz
- 3 dl tyúkhúsleves (kockából)
- olaj
Rizsköret:
- 2 kis sárgarépa
- 1 gerezd fokhagyma
- 4 dl rizs
- 2 evőkanál margarin/vaj
- 4 dkg mazsola
- só
A csirkemelleket 4-4 szeletbe vágjuk, a hagymát felaprítjuk. Serpenyőben felforrósítjuk az olajat és a csirkét aranyszínűre sütjük benne. Kivesszük, félretesszük.
A visszamaradt olajban átmelegítjük a hagymát, a mazsolát és a gyümölcsöket, visszatesszük a húst. Megszórjuk a fűszerekkel, beleöntjük a szójaszószt és a húslevest, kb. 40 percig lassú tűzön, lefedve pároljuk.
A körethez a vajat, 7 dl vizet, a lereszelt sárgarépát, a mazsolát, az összezúzott fokhagymát összeforraljuk, sózzuk, borsozzuk, beletesszük a rizst, és lefedve, lassú tűzön kb.
15 percig pároljuk. Tepsiben szétterítjük, és sütőben - alacsony hőmérsékleten - 10 percig inkább csak szárítjuk.
Kapcsolódó írások:
- Majonézes saláta, virslivel és lencsével!
- Behálóz a sertésszűz!
- Ki se kell menni: készítsünk lángost otthon!
- Rozéval a cukkinis csónakban
- Szürcsöljük egészségünkre a barnarizs levest!
- Mártsd, amibe akarod a csőben sült pórét
- Ijesztő a neve, de ízletes a fojtott csirke
- Dióval és mézsörrel szédít a csirke!
- Könnyű a csirke, mégis megnyaljuk mind a tíz ujjunkat!