Igazi gazdag saláta, vacsorára is ideális

Majonézes saláta, virslivel és lencsével!

Az igazi telítő és ínyenc saláta: lencse virslivel és majonézzel - nemcsak újévezéskor finom, vacsorára is bármikor jöhet!

2012.01.21 07:29ma.hu

Már a neve is jól hangzik a majonézes virslis lencsesalátának...Nem nehéz elkészíteni, fogyasztva pedig isteni. Hogyan készül?

30 dkg lencsét átválogatunk, megmossuk, majd néhány óráig hideg vízben áztatjuk. Leszűrjük, friss vizet öntünk rá, megsózzuk, 1-2 babérlevéllel fűszerezve puhára főzzük. 1 póréhagymát és 4 db virslit karikákra vágunk.

A lecsöpögtetett, kihűlt lencsével, 6-6 evőkanál majonézzel és tejföllel összekeverjük.

1 kiskanál mustárral, néhány csepp citromlével, fél csokor petrezselyemmel, őrölt borssal ízesítjük. Salátalevéllel, főtt tojással díszítve tálaljuk.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.