Ha nagyon megkívántuk...
Ki se kell menni: készítsünk lángost otthon!
Nem kell a piacra vagy a sarki bódéhoz elmenni, hogy megegyünk egy ízletes lángost - otthon is elkészíthetjük!
2012.01.18 06:29ma.hu - Fotó: reformnasik.blogspot.comA lángos otthoni elkészítése kissé hosszadalmasabbnak tűnhet, ám annyit eszünk belőle, amennyi csak belénkfér...

Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 3 dkg élesztő
- 2 db főtt burgonya
- 1 evőkanál olaj
- só, langyos tej
Az élesztőt 1 dl langyos tejben, csipet cukorral megkelesztjük. A liszt közepébe mélyedést készítünk, beleöntjük a megkelt kovászt, hozzátesszük a főtt, áttört burgonyát, egy kanál olajat s langyos sós tejjel lágyabb kelt tésztát dagasztunk. Jól felverjük.
Tetejét liszttel meghintjük, ruhával letakarva kb. 1 óráig kelesztjük. Ha a tészta jól, kétszeresére megkelt, az olajat megforrósítjuk.
A tésztát tenyérnyi darabokra, vékonyra kihúzzuk, a forró olajba tesszük és előbb fedő alatt, azután ha megfordítottuk, fedő nélkül ropogósra sütjük.