Gazdag és ízletes
Szürcsöljük egészségünkre a barnarizs levest!
Egy ideális fogás az egészséges ételek sorában: a barnarizsleves telítő és finom, ráadásul értékes tápanyagokkal teli.
2012.01.14 07:29ma.hu - Fotó: naturalfamilytoday.comA barnarizsleves nemcsak nagyon finom, tele van egészséges összetevőkkel - a gyömbérpor és a köménymagpor pedig még ínycsiklandóbbá teszi.

Hozzávalók:
- 10 dkg barnarizs
- 1 1/4 liter víz
- 10 dkg sárgarépa
- 1 póréhagyma
- 1 uborka
- 1 piros paradicsompaprika
- 2 savanyú alma
- 2 evőkanál olaj
- 4 evőkanál szójaszósz
- 1-2 kávéskanál gyömbérpor vagy köménymagpor
- 2 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld
A barnarizst megfőzzük. Közben a megtisztított sárgarépából hosszanti irányban körben éket vágunk úgy, hogy azt karikára szelve virágmintákat kapunk. A póréhagymát 1/2 cm vastag szeletekre vágjuk.
Az uborkát meghámozzuk, hosszában négy részére, majd összefogva karikára vágjuk. Az almát negyedeire vágjuk, majd újra hosszában félbevágjuk a negyedeket is. Az olajat felhevítjük, hozzáadjuk a sárgarépát, hagymát és kis lángon enyhén megpirítjuk.
Hozzáadjuk a maradék zöldséget, almát és 2-3 percig tovább pirítjuk. A zöldségeket a már majdnem főtt barnarizshez adjuk úgy, hogy egyszerre puhuljon meg minden hozzávaló.
Fűszerezzük szójaszósszal és gyömbérrel (vagy köménymaggal), tetejére tálaláskor apróra vágott petrezselyemzöldet szórunk.
Kapcsolódó írások:
- Mártsd, amibe akarod a csőben sült pórét
- Hogy készül a japán csoda?
- Kóstoljunk bele: a póréfőzelék kedvencünk lehet
- Imádnivaló: az igazi sajtos rántott pulykamell!
- Gyorsan kell megenni ezt a krémlevest!
- Csak liszt és kávé kell a vega húshoz
- A kevesebb kilóért egyen graham pizzát!
- Egyszerű és illatos saláta, répával és hagymával