Ízletes és különleges, a hagyma rajongóinak
Mártsd, amibe akarod a csőben sült pórét
Tetszés szerinti mártással, vajban, reszelt sajtban, zsemlemorzsában forgatva készül a csőben sült póré - érdekes és ízletes, érdemes megkóstolni!
2012.01.13 06:33ma.huA csőben sült póré titka: a megtisztított, jól megmosott póréhagymát kb. 8 cm-es hasábokra szeljük. Zsenge zöldjét finomra vágjuk (de nem csavarjuk ki).

Előkészítjük a vajat, megmosott zellerzöldet, mustármagot, egy-két babérlevelet, sót, reszelt sajtot, vajat és zsemlemorzsát.
A póréhagyma hasábokat vajjal kikent rozsdamentes tepsire tesszük, gyengén sózzuk, ráhintjük a zellerzöldet, néhány szem mustármagot, babért, sütőben (nem túl erős tűzön) egy kissé átpörköljük, majd készre pároljuk.
Ezalatt egy kivajazott tálat kiöntünk egy tetszés szerinti mártással. A pórét a levéből lapátkanállal kiemeljük, jól lecsepegtetjük és tálra helyezzük. Bevonjuk az egészet a mártással és megszórjuk egy kevés finomra vágott pórézölddel.
Végül reszelt sajttal, vajjal, zsemlemorzsával meghintve forró sütőben szép pirosra sütjük.