Egyszerűt és nagyszerűt
Na, milyen volt a tejfeles uborkasaláta őse?
Eredetileg egy kis olívaolaj is kellemes ízt kölcsönzött az uborkasalátának - ha a régimódi változatot szeretnénk elkészíteni, ne hagyjuk ki!
2012.01.11 06:29ma.huAz alábbi recept a tejfeles uborkasaláta őse - bőséges joghurttal nyakon öntve és egy kis olívaolaj hozzáadásával. Lássuk, hogy készült.

Hozzávalók:
- 1 uborka
- 2-3 dl joghurt
- csipetnyi só
- pár csepp ecet vagy citromlé
- néhány csepp olívaolaj
Az uborkát meghámozzuk és apró szeletekre vágjuk. A joghurtot egy kis sóval, olívaolajjal és citromlével - vagy ecettel - felkeverjük.
Helyezzük az uborkát egy kis tálba, és öntsük rá a joghurtot. Tálaljuk hidegen. Meleg napokon igen frissítő.
Kapcsolódó írások:
- Akár 125 kalóriával is kevesebb: ezeket cseréld le a menüben!
- Egyszerű és illatos saláta, répával és hagymával
- Izgalmas köretet egyszerűen, sült paprikával!
- Önmagában is isteni a gombasaláta!
- Ez a saláta igazán pazarul hangzik!
- Hogy ezt is magyarosan szeressük...
- Van, aki a paradicsomot bohókásan szereti...
- Egzotikus salátát a hideg estékre!