Ne a fagyasztottra gondoljunk, ez sokkal jobb
Imádnivaló: az igazi sajtos rántott pulykamell!
Sokak kedvence az ínycsiklandó sajtos pulykamell rántva - de most nem a mirelit változatra gondolunk, amelyet csak ki kell sütni olajban.
2012.01.09 06:29ma.hu - Fotó: receptgyujtes.network.huKissé talán hosszadalmasabb az elkészítése a sajtos rántott pulykamellnek, mint mirelit társának - de megéri a fáradtságot az íze!

Hozzávalók 4 személyre:
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 dl tej
- 50 dkg pulykamellfilé
- ételízesítő szárnyasokhoz és sültekhez
- zsemlemorzsa
- 5 dkg reszelt sajt
- liszt
- 2 tojás
- olaj a sütéshez
A fokhagymát összezúzzuk és összekeverjük a tejjel. A pulykamellfilét felszeleteljük, kissé kiklopfoljuk, befűszerezzük szárnyasokhoz és sültekhez fűszerkeverékkel, majd éjszakára beáztatjuk a fokhagymás tejbe.
A morzsát összekeverjük sajttal. A húst szaftosan, nem leszárítva bepanírozzuk, azaz lisztbe, tojásba és a sajtos morzsába forgatjuk. Forró olajban kisütjük. Burgonyapürét vagy zöldséges rizst adhatunk mellé.
Kapcsolódó írások:
- A kevesebb kilóért egyen graham pizzát!
- Ez egy ilyen mártás: azt dobunk bele, amit akarunk
- Ijesztő a neve, de ízletes a fojtott csirke
- Könnyű és finom töltelék bármilyen tésztához!
- Csinosra igazított zöldségekkel készül a téli rakottas
- ...és ezt próbálta már káposztával?
- Bundát hord, de nyári étel az aszalt szilvás pulykamell!