Sok összeillő zöldség, olajjal és borssal
Az oroszok meg így szeretik
Van otthon sárgarépa, burgonya, cékla, vöröshagyma és savanyú uborka? Álljunk neki az orosz saláta elkészítésének, hiszen mi sem egyszerűbb.
2012.01.05 06:29ma.huHa szeretjük a salátát, de a megszokott összeállításokat már unjuk, próbáljuk ki a gyorsan és egyszerűen elkészíthető Orosz salátát.

Hozzávalók:
- 0,40 kg burgonya (3-4 közepes)
- 0,30 kg cékla (2 db ökölnyi)
- 0,20 kg sárgarépa (3-4 szál)
- 0,10 kg vöröshagyma (1 1/2 fej)
- 0,10 kg savanyú uborka (4-5 szem)
A burgonyát, a céklát, a sárgarépát héjában megfőzzük. A vöröshagymát felvágjuk vékony karikára és megsózva 1 órai állás után hozzákeverjük a főtt zöldségeket.
Tegyük bele a feldarabolt savanyú uborkát is. Locsoljuk meg kevés olajjal, majd borssal ízesítsük.