Sok összeillő zöldség, olajjal és borssal

Az oroszok meg így szeretik

Van otthon sárgarépa, burgonya, cékla, vöröshagyma és savanyú uborka? Álljunk neki az orosz saláta elkészítésének, hiszen mi sem egyszerűbb.

2012.01.05 06:29ma.hu

Ha szeretjük a salátát, de a megszokott összeállításokat már unjuk, próbáljuk ki a gyorsan és egyszerűen elkészíthető Orosz salátát.

Hozzávalók:

- 0,40 kg burgonya (3-4 közepes)
- 0,30 kg cékla (2 db ökölnyi)
- 0,20 kg sárgarépa (3-4 szál)
- 0,10 kg vöröshagyma (1 1/2 fej)
- 0,10 kg savanyú uborka (4-5 szem)

A burgonyát, a céklát, a sárgarépát héjában megfőzzük. A vöröshagymát felvágjuk vékony karikára és megsózva 1 órai állás után hozzákeverjük a főtt zöldségeket.

Tegyük bele a feldarabolt savanyú uborkát is. Locsoljuk meg kevés olajjal, majd borssal ízesítsük.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.