Ízletes és könnyű egytálétel szárnyakból
Ijesztő a neve, de ízletes a fojtott csirke
Fél óra alatt megsül és az elkészítéséhez sem kell sok idő, no meg nagy tudomány: finom és telítő étel a fojtott csirke.
2011.12.30 06:29ma.huKiadós és finom egytálétel a fojtott csirke - a megfőtt csirkeszárnyakat ugyanis gazdag burgonyás péppel takarjuk be.

Hozzávalók:
- 8 csirkeszárny
- 50 dkg burgonya
- 1 vöröshagyma
- 2-2 szál sárga- és fehérrépa
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 4 tojássárgája
- 5 dkg vaj
- só, bors
A csirkeszárnyakat a zöldségekkel sós vízben puhára főzzük. Ugyanezt tesszük külön lábasban a burgonyával is.
A megfőtt húst vajjal kikent tűzálló tálba rakjuk, bevonjuk az áttört, tojássárgával kikevert, petrezselyemmel, sóval, borssal ízesített burgonyapéppel.
Tetejére vajdarabkákat szórunk. Középmeleg sütőben 20-30 percig sütjük.