Így készül a gazdag változat
Dobja fel napját egy könnyed borsólevessel!
Vannak, akik kifejezetten rajonganak a levesekért - mások legszívesebben kihagynák őket. A zöldborsóleves azonban egy könnyed és ízletes változat. Azoknak, akik szeretnék megkedvelni a leveseket, igazi kedvcsináló!
2011.12.18 07:29ma.hu - Fotó: gumimacik.com - receptbazar.huNincs finomabb egy könnyű zöldborsólevesnél - ez a gazdagabb változat, hiszen a levest gomba és galuska nélkül is el lehet készíteni. Így azonban igazán különleges és még ízletesebb.

Hozzávalók 4 személyre:
- 20 dkg fejtett zöldborsó
- 1 kis fej vöröshagyma
- 4 dkg vaj
- 3 dkg liszt
- őrölt bors
- ½ csokor petrezselyem
- 8 dkg sárgarépa
- 1 liter húsleves
- 5 dkg gomba
A sárgarépát szeletekre, a gombát kis kockákra vágjuk. A fazékban felforrósított vajra tesszük a finomra vágott vöröshagymát, megpirítjuk, majd hozzáadjuk a zöldborsót, a sárgarépát és a gombát, megszórjuk liszttel. Világosra pirítjuk, majd felöntjük húslevessel és kis vízzel.
Megszórjuk finomra vágott petrezselyemmel és kb. 25 percig főzzük. A végén lisztből, tojásból és vajból készült galuskát szaggatunk bele.
Kapcsolódó írások:
- Krémes formában szürcsöljük a karfiolt!
- Télen jól jár a levesek sztárjával!
- Lényeg, hogy minden egyszerre puhuljon...
- Csináljunk spárgát! Krémlevesként könnyebb...
- Kipukkadós - kell még ehhez a leveshez második?
- Lesse el: tojásleves, nagyon másként!
- Második már nem is kell: telítődjünk bojtárlevessel!