Az ázsiai ízek kedvelői ne hagyják ki!
Szeretne egy vietnámi kolbászt?
Mivel az ázsiai ízeket már bőven volt lehetőségünk megkóstolni, otthon is elkészíthetjük őket - akár a vietnámi kolbászt is.
2011.12.15 06:29ma.hu - Fotó: thedeliciouslife.comA vietnámi kolbász tofuval, hagymával és fűszerekkel készül - az ázsiai ízek kedvelői mindenképp próbálják ki!

Hozzávalók:
- 30 dkg tofu
- 5 db szárított gomba, (fűszeres, ázsiai boltban kapható)
- 1 kis fej lilahagyma
- delikát, bors, cukor
Puhára áztatjuk a szárított gombát. Az áztatott, megmosott gombát, a hagymát apróra daraboljuk. A tofut összetörjük, hozzáadjuk a gombát, a hagymát, ízlés szerint a delikátot, a borsot és egy pici cukrot, jól összedolgozzuk.
Utána kolbászokat formázunk és 15-20 percig gőzöljük. Kiszedjük, hagyjuk, hogy lehűljön. A lehűlt kolbászokat nem túl forró olajban, közepes tűzön, fedő nélkül minden oldalról megsütjük.
A megsült kolbászokat fedővel lezárható edénybe szedjük ki. Szépen szeletelhetjük fél óra hosszáig lehűlés után.