Kedvenc krémlevesünk lehet
Krémes formában szürcsöljük a karfiolt!
A krémlevesek rajongóinak íme egy újabb finomság, amit kipróbálhatnak: a karfiol sokak kedvence, krémlevesként azonban verhetetlen az íze.
2011.12.10 06:29ma.huHa szeretjük a krémleveseket, a karfiol krémleves sem azok közé tartozik, amelyeket nehéz elkészíteni. Új kedvencünk lehet.

Hozzávalók:
- 75 dkg karfiol
- 1 knorr csirkeleveskocka
- 1 evőkanál olaj
- 2 dl tejszín
- reszelt szerecsendió
- só
- őrölt bors
A karfiolt megtisztítjuk, rózsákra szedjük és a felforrósított olajon 3 percig kevergetve pároljuk. Felöntjük a kockából készített 3/4 liter levessel és lefedve 10-15 perc alatt kis lángon megpuhítjuk.
Beleöntjük a tejszínt, és kisebb adagokban turmixoljuk. Visszaöntjük a fazékba, fűszerezzük ha kell, megsózzuk.
Felmelegítve tálaljuk. Gazdagíthatjuk 20 dkg reszelt sajttal.