Karfiol egyszerűen és finoman
Nedves és rizzsel az igazi!
Kifejezetten zöldségimádóknak való, egyszerű rizzsel is fogyasztható, kiváló étel a nedves karfiol - elkészítése sem túlságosan bonyolult.
2011.12.07 06:29ma.huFűszerekkel és vajjal készül az egyszerű nedves karfiol, amely párolt rizzsel a legfinomabb. Érdemes kipróbálni!

Hozzávalók 6 személyre:
- 4 közepes karfiol
- 4 evőkanál ghí
- 2 evőkanál vaj
- 2 kávéskanál kurkuma
- 1 kávéskanál összetört csípős paprika, só
Vágjuk a megtisztított karfiolt virágjaira. Egy edényben forrósítsuk meg a ghít, és kezdjük megpirítani a fűszerpaprikát, majd amikor az megbarnult, tegyük bele a kurkumát és a karfiolt. Keverjük össze.
Pároljuk a karfiolt tíz percig és közben kevergessük. Adjuk hozzá a vizet, fedő alatt főzzük puhára, és sózzuk meg.
A végén keverjük hozzá a vajat. Nagyon finom egyszerű párolt rizzsel.