Gombafejek fűszerrel - köretnek is remek
Önmagában is isteni a gombasaláta!
Salátaként köretnek, de önmagában is nagyon ízletes a gombasaláta - citrommal és fűszerekkel tehetjük igazán élvezetessé.
2011.12.06 06:29ma.huKöretként is felszolgálható, de önmagában is fogyasztható a gombasaláta - egy kicsit azért várni kell vele, mert úgy a legjobb, ha éjszakára hűtőbe tesszük.

Hozzávalók:
- 500 g champignon gomba
- 4 evőkanál salátaolaj
- 1 citrom leve
- 1 babérlevél
- 1 kiskanál koriander
- 1 kiskanál szemes bors
- só, petrezselyem
A megtisztított, megmosott gombát felszeleteljük, forró olajban átforgatjuk, rádobjuk a babérlevelet, a koriandert és a borsot, kissé megsózzuk, hozzáadjuk a citromlét.
Fedő alatt, mérsékelt tűzön 8-10 percig pároljuk. Ha kihűlt, átszedjük egy tálkába - ebben fogjuk tálalni -, lefedjük és egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Tálaláskor meghintjük vágott petrezselyemmel.