Cukor, tej, liszt és méz az alap
Minden, ami édes: csábos adventi süti a mézes
Az adventi időszakban különösen csábító illatokkal hívogató, egyszerű és nagyon ízletes a mézes sütemény - keksz formára is süthető.
2011.11.29 06:25ma.huEgyszerű összetevőkkel és nem túl bonyolult módon készül a mézes sütemény - készíthetjük ráadásul keksznek vagy lapokat is süthetünk belőle, amit aztán egymásra rakosgatunk.

Hozzávalók:
- 5 dkg cukor
- 9 dkg margarin
- 3 kanál méz
- 3 kanál tej
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 45 dkg liszt
A mézet, a tejet, a cukrot és a margarint olvasztva összekeverjük, majd a szódabikarbónával kevert sima liszttel összegyúrjuk.
Ha kihűlt, gyúródeszkán kinyújtjuk. Ebből vagy keksz formákat készítünk vagy három lapot sütünk, amit megkenve egymásra rakunk. Pihentetés után szeleteljük.
Kapcsolódó írások:
- Ilyen a mindig bedobható apró pogácsa!
- Ez a saláta igazán pazarul hangzik!
- Káposztából figyel a csirkehús - és finom!
- Hogy otthon is miénk legyen a legcsábítóbb Esterházy!
- Vegák is ehetik: pizzáért csak nyúlj be a sütőbe!
- Könnyű, sajtos zöldségre vágyunk?
- Tejbe kell áztatni, de kisütve aztán isteni!