Mandula és pisztácia is kerüljön bele!
Ez a saláta igazán pazarul hangzik!
A saláták terén is lehet alkotni, ráadásul nem is akármilyet: ne maradjunk a szokásos változatoknál, próbáljuk ki a pazart is!
2011.11.20 07:29ma.huHa valami igazán újszerű zöld köretre vágyunk, próbáljuk ki a szokatlan összetevőkkel készülő pazar salátát!

Hozzávalók 4 személyre:
- 1 fej saláta
- 400 gr paradicsom
- 1 csokor újhagyma
- 1 szál fodormenta
- 2 szál citromfű
- 1 csokor kapor
- 15 szem hámozott mandula/pisztácia
- 2 evőkanál majonéz
- 2 dl kefír
- 1-2 evőkanál citromlé
- só, bors
A zöldségeket megmossuk, a salátát kicentrifugázzuk. A zöldfűszereket megmossuk, a fodormenta és a citromfű levélkéit lecsipkedjük (néhányat félreteszünk a díszítéshez) és a kaporral együtt finomra aprítjuk.
A mandulát durvára vágjuk. A salátát falatnyi darabkákra tépkedjük és mély salátástálba szórjuk. A paradicsomokat gerezdekre vágjuk, az újhagymát vékonyan felkarikázzuk (egy keveset a zöldjéből is), mindkettőt a salátához adjuk.
A majonézben eldolgozzuk a kefírt, ízlés szerint citromlével, sóval és frissen őrölt borssal fűszerezzük, hozzáadjuk a vágott zöldfűszereket és a mandulát, lazán a salátához keverjük és máris tálaljuk.
A szépség kedvéért az öntetet külön tálkában tesszük az asztalra és csak tálaláskor keverjük a salátához.