Mi is felszolgálhatjuk a fokhagymás padlizsánt!
Így nem csak a görögök tudják!
Az alapkövetelmény: apró, feszes bőrű, zsenge legyen a padlizsán, a görögök által előszeretettel készített saláta akkor lesz az igazi!
2011.11.16 06:29ma.huHa szereti a padlizsánt, ne késlekedjen: ez a fokhagymás padlizsán saláta görög recept szerint remek fogás lesz önmagában és egy nekünk tetsző húshoz is.

Hozzávalók:
- 6-800 g zsenge padlizsán.
Az öntethez:
- 5-6 gerezd fokhagyma
- 50 g darált dió
- 4 evőkanál salátaolaj
- 2 evőkanál salátaecet
- só, frissen őrölt bors
- 1 csokor petrezselyem
Nagyon fontos, hogy apróbb, feszes bőrű, zsenge padlizsánt vásároljunk! Megmossuk, szárazra töröljük, tepsibe tesszük és előmelegített sütőben, közepes tűznél (180 fok) puhára sütjük (a padlizsánok nagyságától függően 25-30 perc).
Miután kivettük a sütőből, 4-5 percre letakarjuk alufóliával, így könnyebben eltávolíthatjuk a héját, még melegen meghámozzuk (ha késhez kellene folyamodnunk, az csakis fa vagy műanyag legyen!), ha langyosra hűlt, vékonyan felkarikázzuk.
A zúzott fokhagymát a darált dióval, a petrezselyemmel, az olajjal, az ecettel és ízlés szerint sóval, borssal (eredetileg erősen borsozzák!) kikeverjük.