Próbáltuk már a savanyú káposztás csirkét?
Káposztából figyel a csirkehús - és finom!
Bár savanyú káposztával leginkább a töltött káposztát tudjuk elképzelni, ez az íz a csirkehúshoz is passzol. Hogyan készül a káposztás csirke?
2011.11.15 06:29ma.hu - Fotó: foodandwine - culinarydisaster.comTúl sok minden nem kell ennek az ízletes csirkeételnek az elkészítéséhez, bár elsőre a savanyú káposztás változat talán meglepő lehet.

Hozzávalók:
- 1,5 kg-os csirke
- 50 dkg savanyúkáposzta
- 1 kis vöröshagyma
- pirospaprika
- tejföl
- 15 dkg gomba
A feldarabolt csirkét bekenjük pirospaprikával, sózzuk. A káposzta felét lábosba tesszük, rárakjuk a csirkét, a felszeletelt vöröshagymát, arra a maradék káposztát, a tetejére a negyedekre vágott gombát.
Félig felöntjük vízzel, és fedő alatt puhára pároljuk (kb. egy óra). Tálaláskor bőven meglocsoljuk tejföllel.
Kapcsolódó írások:
- A csirke kuktában olcsó és finom
- Tejbe kell áztatni, de kisütve aztán isteni!
- Póréhagymát a csirkéhez, aztán csak szürcsölni...
- Ízetes, ha a hasába zöldborsót tömünk
- Csirke és tojás: a titok csak a rétegek száma!
- Képek: Ínycsiklandó maradék-ötletek egy csirkére
- Még jó, hogy a csirke nem érzi, mikor betekerjük
- Mézzel és sörrel ismerkedik a csirke