Ha valami gyorsat és ízleteset szeretne...
A csirke kuktában olcsó és finom
Nagyon finom, gyors és olcsó étel a csirke kuktában - rizzsel és hagymával készül, de a kuktának nagy szerep jut az elkészítésben.
2011.11.11 06:26ma.huHa valami gyors, finom és nem költséges ebédre vágyunk, szerezzünk be csirkét, rizst, és kapjuk elő a kuktát!

Hozzávalók 2 személyre:
- 2 csirkecomb/mell
- 1 bögre rizs
- 2 evőkanál olaj
- 1 vöröshagyma
- 1 evőkanál ételízesítő
- só, bors
- petrezselyemzöld
Az olajat a kuktában felhevítjük, megfuttatjuk benne az apróra vágott vöröshagymát, elősütjük rajta a csirkehúst, majd kivesszük, félretesszük.
A visszamaradt olajban megpirítjuk a megmosott, lecsöpögtetett rizst, felengedjük dupla mennyiségű vízzel, a fűszerekkel ízesítjük, visszatesszük a húst is.
Lezárjuk a kuktát, és a forrástól számítva 10-15 percig főzzük, majd lezárva még 15 percig állni hagyjuk.
Kapcsolódó írások:
- Tejbe kell áztatni, de kisütve aztán isteni!
- Póréhagymát a csirkéhez, aztán csak szürcsölni...
- Ízetes, ha a hasába zöldborsót tömünk
- Csirke és tojás: a titok csak a rétegek száma!
- Képek: Ínycsiklandó maradék-ötletek egy csirkére
- Még jó, hogy a csirke nem érzi, mikor betekerjük
- Mézzel és sörrel ismerkedik a csirke
- A csirke konyhasón sül, de ez titok!