Frissítő és finom saláta az ebédhez
Van, aki a paradicsomot bohókásan szereti...
Egy frissítő saláta jól jön a hűvös őszben és a téli hidegben is: vajon milyen a paradicsomsaláta bohókás változata?
2011.11.10 06:29ma.huA bohókás típus nem egyszerű paradicsomsaláta - van bőven benne, ami az ízét egy kicsit megbolondítja!

Hozzávalók:
- 400 g kemény paradicsom
- 1 alma nagyságú zeller
- 1 kis fej hagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 3-4 friss bazsalikomlevél
- 4-5 szem mandula
- 4-5 szem dió
Az öntethez:
- 1 evőkanál salátaolaj
- 1 citrom leve
- 1 evőkanál mustár
- 1 evőkanál zsemlemorzsa
- só
A zöldségféléket értelemszerűen megtisztítjuk, megmossuk. A paradicsomot felszeleteljük, a zellert gyufaszál vékonyságúra, a hagymát karikára vágjuk, hozzáadjuk a finomra vágott petrezselymet és bazsalikomot.
A hozzávalókból elkészítjük az öntetet, lazán a salátához keverjük, tetejét megszórjuk a durvára vágott mandulával és dióval. Azonnal tálalhatjuk.