Kiváló az íze és nem hizlal
Könnyű, sajtos zöldségre vágyunk?
Zöldségimádók díjazni fogják, a vegetáriánusok is örömmel fogyaszthatják: a sajtos padlizsán érdekes kombináció, de érdemes megkóstolni!
2011.11.09 06:29ma.huKönnyed zöldséges étel készül a padlizsán és a sajt keverékéből - egy kis répával, petrezselyemmel kiegészítve!

Hozzávalók:
- 1 nagyobb padlizsán
- 1 petrezselyemgyökér
- 1 sárgarépa
- 2-3 dkg reszelt sajt
- só, bors, olaj
Az apróra vágott hagymát megpirítjuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott gyökeret, répát és fedő alatt megpároljuk.
Ha már puha, hozzáadjuk a felkockázott padlizsánt, melyet előzőleg fél órára besóztunk, majd leöblítjük. Fűszerezzük sóval, borssal.
Pár perc alatt megpuhul, ekkor lapos tűzálló tálra tesszük, ráöntjük a reszelt sajtból és tejfölből álló keveréket és grillsütőben készre sütjük.