Egyszerű és nagyszerű: a rakott csirkemell
Tejbe kell áztatni, de kisütve aztán isteni!
Egyszerű, finom és tápláló: a rakott csirkemell gyorsan elkészíthető, kiváló ebéd válhat belőle már ma. Némi előkészületet azért igényel.
2011.11.07 06:29ma.huAz előkészületekre kell egy kis idő, de megéri a befektetés! Hogyan is készült a rakott csirkemell?

Négy kifilézett csirkemellet nagyobb darabokra vágunk és 2 órára - lehet hosszabb időre is - tejbe áztatjuk. Egy tűzálló tál alját vékonyan beolajozzuk, az alaposan lecsöpögtetett mellfilé egyik oldalát sózzuk, a másikat pedig megszórjuk ételízesítővel.
Rakunk egy sor húst, a tetejére tojásokat ütünk, enyhén sózzuk. Addig folytatjuk a rétegezést, amíg tart a hús.
A tojások száma étvágyunktól függ. A tetejére 1 pohár tejfölt kenünk. Megszórjuk reszelt sajttal és őrölt szerecsendióval.
Az ételt gazdagíthatjuk még apróra vágott gombával is. Forró sütőben készre sütjük.
Kapcsolódó írások:
- A rakottak királya - gombával és burgonyával
- Póréhagymát a csirkéhez, aztán csak szürcsölni...
- Ízetes, ha a hasába zöldborsót tömünk
- Csirke és tojás: a titok csak a rétegek száma!
- Még jó, hogy a csirke nem érzi, mikor betekerjük
- Az ízt megérezve nem tamáskodunk...
- Gyors étel a rakott kel, ha valami rakott kell