Könnyű és finom egytálétel, kezdőknek is
A rakottak királya - gombával és burgonyával
A közkedvelt egytálételek sorából nem hiányozhat a gombás rakott burgonya - összetevői szinte mindenkinek ízlenek, gyors és finom ebédnek való!
2011.11.05 06:29ma.hu - Fotó: thecook.com.auSokak kedvencei a rakott ételek, más és más változatban és hozzávalókkal - a gombás rakott burgonya alighanem a toplista élére kerülhet.

Hozzávalók 4 személyre:
- fél kg sampiongomba
- egy közepes fej hagyma
- só
- bors
- petrezselyem zöldje
- olaj
Az olajon az apróra vágott hagymát, a gombát megdinszteljük. Amikor elpárolgott a leve, hozzáütünk két tojást, és mint egy túlgombázott rántottát, elkeverjük.
A masszába beleöntünk 4 dl tejfölt és elkeverjük két kg karikára vágott, hajában főtt krumplival. Azután akár a rakott krumplit, beletesszük a sütőbe és átpirítjuk.
Salátával kitűnő egytálétel. Sült csirke mellé köretként is tálalhatjuk.
Kapcsolódó írások:
- Már a töltött paprika sem a régi!
- Egzotikus salátát a hideg estékre!
- Brokkolit sonkával, nem lesz baj a gyomrával
- Póréhagymát a csirkéhez, aztán csak szürcsölni...
- Lesse el: tojásleves, nagyon másként!
- Őszi hangulatban: télies saláta, virslivel
- Az ízt megérezve nem tamáskodunk...
- Gyors étel a rakott kel, ha valami rakott kell