Aszalt szilva is menjen a csirkelevesbe!
Póréhagymát a csirkéhez, aztán csak szürcsölni...
Nemcsak nagyon ízletes, az őszi időszakban különösen hasznos is a csirkeleves - akit kerülget a megfázás, fogyassza: póréhagymával, aszalt szilvával még jobb!
2011.11.01 07:29ma.huNem szokványos csirkelevessel lephetjük meg a családot, ha a szürcsölnivaló finomságba aszalt szilva és póréhagyma is kerül.

Hozzávalók:
- 1,2 kg-os csirke
- 5 szál póréhagyma
- 20 dkg aszalt szilva
- 1,5 dl tejföl
- kakukkfű
- petrezselyemzöld
- só
- őrölt bors
A kimagozott szilvát leöntjük vízzel, lassú tűzön 5 percig főzzük, majd levével együtt félretesszük. Egy nagy lábasba beletesszük a csirkét, kakukkfüvet, petrezselyemzöldet adunk hozzá és annyi hideg vizet öntünk rá, hogy a húst ellepje.
Fedő alatt, lassú tűzön 40 percig főzzük, majd hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott póréhagymát. Sózzuk, borsozzuk, majd tovább főzzük.
Amikor a hús megpuhult, kivesszük, bőrét lehúzzuk, kicsontozzuk, és apróra vágjuk. A felvagdalt húst visszatesszük a levesbe, hozzáadjuk a levétől lecsöpögtetett szilvát és még 5 percig főzzük. Összekeverjük a tejföllel és tálaljuk.