Kóstolta már a Zuppa pavese-t?
Lesse el: tojásleves, nagyon másként!
A tojáslevest sokan szeretik, ez azonban nem akármilyen tojásos leves: a "Zuppa pavese" gazdag változat, barna kenyérrel tálalva.
2011.10.29 07:29ma.huGazdag zöldséglevest kapunk, ha elkészítjük a Zuppa pavese-t, azaz pávai tojáslevest. Kenyérszelettel és csúsztatott tojással készül.

Hozzávalók 4 személyre:
- 500 gr vegyes idényzöldség
- 1 l húsleves (kockából)
- só, - bors
- 4 szelet szendvics, vagy barna kenyér
- 20 gr margarin
- 8 kisebb tojás
- 40 gr reszelt parmezán sajt
A zöldségeket - minél többféle, annál jobb! - megtisztítjuk, megmossuk, felaprózzuk, a szelíd forrásban lévő húslevesbe dobjuk, és fedő alatt, mérsékelt tűzön puhára főzzük, csak a végén sózzuk, borsozzuk, (sűrű zöldséglevest kapunk).
A kenyérszeleteket zsiradék nélkül megpirítjuk. A margarint egy palacsintasütő nagyságú serpenyőben felforrósítjuk, beleütjük mind a 8 tojást (egy kicsit egymásra csúsznak, az sem baj!) és tükörtojást sütünk belőlük.
A levest 4 mélytányérba szedjük. Minden adag tetejére 1 kenyérszeletet fektetünk és 2 tükörtojást csúsztatunk, végül meghintjük frissen őrölt borssal. A reszelt sajtot külön tálkában kínáljuk hozzá.
Kapcsolódó írások:
- Ez igen: egészséges, csalogató édesség grépfrúttal!
- Őszi hangulatban: télies saláta, virslivel
- Nem diétás, de ínyenc a kolbászos sajtos tekercs...
- Ideális a rokfortdip, ha mártogatni vágyunk
- Elcsábít a csőben sült répa!
- Ínycsiklandó kínálni való - süsse meg még ma!
- Őszi illat, őszi finomság: így készül a narancskrém!
- Második már nem is kell: telítődjünk bojtárlevessel!