Vendéget is várhatunk vele!
Nem diétás, de ínyenc a kolbászos sajtos tekercs...
Vendégvárónak kiváló az ínyenc sajttekercs: sós finomság, amelyet azonban leves mellett, főételként is fogyaszthatunk.
2011.10.26 06:29ma.huEz aztán a gazdag tekercs, minden kolbász-, sonka- és sajtimádó kedvence, ráadásul vendégvárónak is nagyon jó ötlet lehet.

Hogyan is készül?
Nyolc db háromszögletű kolbászos sajtot 5 dkg vajjal, 1 kiskanál csípős pirosarany krémmel és egy gerezd fokhagymával, 5 dkg apróra vágott gyulai kolbásszal keverünk össze.
Alufóliára 8 szelet gépsonkát fektetünk, majd mögé 8 nagy, vékony szelet trappista sajtot. A sonkára a kolbászos sajtkrémet, a sajtra a juhtúrós keveréket simítjuk.
Szorosan föltekerjük, így a sonkás rész a tekercs közepére kerül. Hűtőszekrényben dermesztjük, forró vízbe mártott késsel felszeleteljük.