Nem édesség, mégis jó az almához...
Ideális a rokfortdip, ha mártogatni vágyunk
Könnyű délutáni eledel a rokfortdip - almaszeleteket, kekszet mártogathatunk bele, felér egy igazi desszerttel.
2011.10.25 06:29ma.huNem igazán édesség, mégis nagyon ízletes mártást jelenthet almaszeleteknek vagy keksznek. Hogyan készül a rokfortdip?

Hozzávalók 5 személyre:
- 15 dkg érett, reszelt rokfort
- fél dl tejszín
- fél dl félszáraz fehér bor
- 1 csokor snidling
- őrölt fehér bors
Elkészítése: A snidlinget nagyon apróra vágom. A sajtot és a tejszínt keverőtálba teszem és a gőz fölött kissé megpuhítom (vagy mikrosütőben közepes teljesítményen fél percig melegítem).
Habverővel kikeverem, közben fokozatosan hozzáöntöm a bort. Megborsozom, és ha szükséges, meg is sózom. Kekszet vagy almaszeleteket jó belemártogatni.