Virslivel és lencsével készül a saláta!
Szeretne valami igazán könnyedet és finomat?
Fantasztikus salátát készíthetünk, amely tápláló étel is egyben: a lencsét virslivel és majonézzel keverjük!
2011.10.20 06:29ma.huAki szereti a lencsét, nem fog tudni ellenállni ennek az ízletes párosításnak: a lencsesaláta virslivel teljesértékű ételnek is kiváló.

30 dkg lencsét átválogatunk, megmossuk, majd néhány óráig hideg vízben áztatjuk. Leszűrjük, friss vizet öntünk rá, megsózzuk, 1-2 babérlevéllel fűszerezve puhára főzzük.
1 póréhagymát és 4 db virslit karikákra vágunk. A lecsöpögtetett, kihűlt lencsével, 6-6 evőkanál majonézzel és tejföllel összekeverjük.
1 kiskanál mustárral, néhány csepp citromlével, fél csokor petrezselyemmel, őrölt borssal ízesítjük. Salátalevéllel, főtt tojással díszítve tálaljuk.