Husival töltve finom főétel a palacsinta
Még jó, hogy a csirke nem érzi, mikor betekerjük
Nemcsak kakaósban és lekvárosban lehet gondolkodni, ha a sós változatokat is kedveljük, töltsük meg otthon hússal a palacsintát!
2011.10.11 06:29ma.hu - Fotó: rosemaryconley.tvA sós palacsinták kedvelői bizonyára lelkesedni fognak a csirkés palacsinta elkészítéséért, amely leves mellé igazán telítő főétel lehet.

Hozzávalók 4 személyre:
- 1 kis hagyma
- 15 dkg gomba
- 2 főtt csirkemell (vagy ennek megfelelő mennyiségű más, maradék szárnyas hús)
- 2 evőkanál olaj
- 4 dl víz
- 1 pörkölt alap
- 15 dkg konzerv zöldborsó (elhagyható)
- 6 palacsinta
A hagymát és a gombát megtisztítjuk és apróra vágjuk. A húst falatnyi darabokra vágjuk. Az olajon kissé megpirítjuk a hagymát és a gombát. Felöntjük a vízzel és hozzáadjuk a pörkölt alapot.
Felforraljuk és hozzáadjuk a zöldborsót. Amikor az összes alkotórész megpuhult, a felesleges szaftot leszedjük és a keveréket a palacsintákba töltjük.
A pörköltszaftot mártásként adjuk a palacsinta mellé. A töltelékhez adhatunk zöld vagy piros húsú paprikát is.
Kapcsolódó írások:
- Kerek és porcukros: így készül sokak vágya...
- Mézzel és sörrel ismerkedik a csirke
- A szikkadt kenyér éppen megfelelő!
- A csirke konyhasón sül, de ez titok!
- Változatok egy csirkére: mi kerül a hasüregbe?
- Kezdje a hetet gazdag palacsintával!
- Ilyet még nem kóstoltunk: sajtos vagdalt palacsintatésztával!