Lepjük meg kuglóffal a családot!
Kerek és porcukros: így készül sokak vágya...
Legyen az ebéd utáni desszert ez a mutatós, ízletes édesség! Kevesen vannak, akik nem szeretik a kuglófot, itt az ideje otthon is elkészíteni.
2011.10.09 07:29ma.hu - Fotó: kingarthurflour.comKevesen tudnak ellenállni ennek a gyönyörűen formázott, finom süteménynek. Lássuk, hogy készíthető el otthon is könnyedén a kuglóf.

Hozzávalók:
- 15 dkg vaj
- 4 tojássárgája
- 15 dkg porcukor
- ½ kávéskanál só
- reszelt citromhéj
- 25 dkg liszt
- tojás a megkenéshez
A vajat, tojássárgát, porcukrot, sót, citromhéjat alaposan kikeverjük. Rászórunk 25 dkg lisztet, de nem keverjük össze.
A tejben feloldjuk az élesztőt, a 2 dkg cukrot, 1 vaniliás cukrot, beleszórunk 25 dkg lisztet és jól kidolgozzuk. Meleg helyen megkelesztjük.
Kelesztés után alaposan összedolgozzuk a két tésztát. A kuglófformát kivajazzuk, beletesszük a tésztát, és kb. ½ órát kelesztjük.
Megkenjük a tetejét tojássárgájával és kb. 200 fokos, előmelegített sütőben lassan megsütjük. A kuglófot rácsra borítjuk és porcukrot szitálunk rá.
Kapcsolódó írások:
- Az ízt megérezve nem tamáskodunk...
- Mézzel és sörrel ismerkedik a csirke
- A szikkadt kenyér éppen megfelelő!
- Ideális desszert délutánra a poharas mákos!
- Nem vagy édesszájú? A zöldséges pudingot neked találták ki
- Szeretne egy igazán vega burgert?
- Zöldséghalom sajttal és olívával: isteni, és nem hizlal!