Rakott kel Tamás módra
Az ízt megérezve nem tamáskodunk...
Kicsit új, kicsit más a rakott kel Tamás módra: van benne minden, amitől egy egytálétel gazdag és ízletes lehet.
2011.10.08 07:29ma.huZöldbabbal és karfiollal is készíthető a Rakott kel Tamás módra - húsos, zöldséges, a tojást és a kellemes fűszereket sem mellőzi.

Hozzávalók 4 személyre:
- egy kis fej káposzta
- 6 tojás
- 1 db zacskós rizs
- 1 db 45 dkg-os vagdalthús-konzerv
- kevés szeletelt bacon-szalonna
- só, fehér bors, majoránna, bazsalikom
- paradicsompüré
- 5 dl tejföl
A kelkáposztát leveleire szedve kevés sós vízben megpároljuk, keményre főzzük a tojásokat, elkészítjük a rizst. A hagymát kevés olajon megdinszteljük, meghintjük piros paprikával, beletesszük az összetört vagdalt húst, (vagy darált húst), kis vizet öntünk rá, fűszerezzük fehér borssal, majoránnával, bazsalikommal, ízesítjük egy kis paradicsom pürével és készre pároljuk.
Egy tűzálló tálat kibélelünk hajszálvékonyra vágott bacon szalonnával, ráfektetjük a kelkáposztalevelek felét, majd a rizst. Erre kerül a húsos massza, a karikára vágott tojások, a kelkáposzta másik fele, majd ismét bacon.
Bőven meglocsoljuk tejföllel, előmelegített sütőben addig sütjük, míg a szalonna ropogós nem lesz. Tálaláskor tejfölt adunk még hozzá.