Gyümölcs, de kenyérrel ehető
Tálalása is gyönyörű: banánsaláta pirítóssal!
Az egzotikusabb ízek kedvelőinek kifejezetten ajánlott megkóstolni a banánsalátát, amely megszokott salátáink után üdítő újdonság lehet.
2011.10.06 06:29ma.huIgazi különlegességnek számít a banánsaláta, melyet pirítóssal a legérdemesebb kipróbálni!

Hozzávalók:
- 4 banán
- 1 citrom
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 csomó petrezselyem
- 4 levél fejessaláta
- ízlés szerint só, bors
A banánt jól megmossuk. A tetején éles késsel hosszában vékony rést vágunk. A banánt úgy vesszük ki, hogy a héja egészében maradjon.
A banánhúst felszeletelve, de a formáját megtartva üveg-tálba tesszük, ízesítjük, fűszerezzük és hűtőben 1 órát pihentetjük.
A tányérra a salátalevelet rátesszük, és erre a banán héját. Beletesszük a banánsalátát úgy, hogy az eredeti formáját megtartsa. Margarinos pirítóst kínálunk hozzá.