Ananásszal és curryvel nem lesz unalmas...
Így pörgesd fel a csirkét!
Ha szeretjük a sült csirkét, de már meguntuk valamennyi elkészítési módját, próbáljuk ki egy kis ananásszal!
2011.09.27 06:29ma.hu - Fotó: geniuscook.comAnanásszal, fehérborral és curry-vel megbolondítva egyáltalán nem lesz unalmas íze a megszokott csirkemellfilének...

Hozzávalók:
- 3-4 evőkanál olaj
- 5 dkg margarin
- 2 nagyobb csirkemellfilé
- 1 dl édes fehérbor
- liszt - bors, só
- 1-2 szem őszibarack
- 4-5 ananászkarika vagy ennek megfelelő darabok
A húst hüvelyknyi vastag csíkokra vágjuk, sós-borsos lisztben megforgatjuk, majd az olaj és a margarin keverékén hirtelen megsütjük. Kevés bort és ananászlevet öntünk alá. Lassú tűzön pároljuk.
Ha puha, kivesszük, visszamaradt levében megforgatjuk a gyümölcs-kockákat, majd kivesszük és összekeverjük a hússal.
A levét 1,5 kávéskanál liszttel megszórjuk, megkeverjük, felengedjük a mara-dék borral, ha sűrű, kevés ananászlevet is önthetünk bele. Currys rizzsel kínáljuk, a húst tálaláskor locsoljuk meg mártással.