Csirkét és gombát a kakaó helyére
Kezdje a hetet gazdag palacsintával!
A palacsintát általában finom lekvárral, csokikrémmel vagy túróval képzeljük el - elkészíthetjük azonban gazdagon is, csirkével és gombával!
2011.09.26 06:29ma.huVigyünk egy kis újítást a palacsintakészítésbe! A kakaó, a fahéj, lekvár vagy a túró helyett csirkével és gombával töltsük, pörköltszafttal tálaljuk.

Hozzávalók 4 személyre:
- 1 kis hagyma
- 15 dkg gomba
- 2 főtt csirkemell (vagy ennek megfelelő mennyiségű más, maradék szárnyas hús)
- 2 evőkanál olaj
- 4 dl víz
- 1 pörkölt alap
- 15 dkg konzerv zöldborsó (elhagyható)
- 6 palacsinta
A hagymát és a gombát megtisztítjuk és apróra vágjuk. A húst falatnyi darabokra vágjuk. Az olajon kissé megpirítjuk a hagymát és a gombát. Felöntjük a vízzel és hozzáadjuk a pörkölt alapot.
Felforraljuk és hozzáadjuk a zöldborsót. Amikor az összes alkotórész megpuhult, a felesleges szaftot leszedjük és a keveréket a palacsintákba töltjük.
A pörköltszaftot mártásként adjuk a palacsinta mellé. A töltelékhez adhatunk zöld vagy piros húsú paprikát is.
Kapcsolódó írások:
- Meglepi az ebédhez: kóstolt már szőlős-sajtos salátát?
- Hogy is lesz olyan finom az a babgulyás?
- Könnyű étel, mégis gazdag: kelkáposzta márványsajttal
- Dobjuk a sertésdarabokat a cukkinira!
- A csirke jól megvan a karfiollal is...
- Nem kőleves, csak köles - de nagyon finom!
- Gombás is, ropogós is: könnyed ebéd zöldségimádóknak
- Ilyet még nem kóstoltunk: sajtos vagdalt palacsintatésztával!
- Elképesztő: A rekord megdőlt, a palacsintatorony nem!