Íme a titok
Hogy is lesz olyan finom az a babgulyás?
A babot még azelőtt ki kell válogatni, hogy nekilátnánk a főzésnek - nem lehet azt mondani, hogy gyorsan készül a babgulyás, de megéri elkészíteni...
2011.09.24 07:29ma.hu - Fotó: mamihami - sxcSokak kedvence és a strand büfék elmaradhatatlan finomsága a babgulyás - hogyan is készül ez a népszerű magyaros étel?

Hozzávalók:
- 25 dkg szárazbab
- 60 dkg marhalábszár vagy lapocka
- 3-4 evőkanál olaj
- 1 evőkanál vöröshagymakrém
- 1 kiskanál fokhagymakrém
- 1 csapott evőkanál pirospaprika
- 1 paradicsom
- 1 cső zöldpaprika
- 1-1 csapott evőkanál csemege Piros Aranykrém, pörköltízesítő krém, és gulyáskrém
- 20 dkg vegyes zöldség
- só
- 1 kiskanál darált cseresznyepaprika
A babot az ételkészítés előtti este átválogatjuk, majd hideg vízbe áztatjuk. A húst egy centis kockákra vágjuk. Az olajon a vörös-hagymakrémet a fokhagymakrémmel együtt megfuttatjuk.
A húst hozzáadjuk, megpirítjuk és a tűzről levéve a pirospaprikát is belekeverjük. A paradicsomot meg a kicsumázott paprikát apróra vágjuk, a húshoz adjuk és Piros Aranykrémmel, pörköltízesítő-krémmel, valamint gulyáskrémmel ízesítjük. Egy kis vizet aláöntve kis lángon pároljuk.
A lecsöpögtetett babot a kis kockákra vágott vegyes zöldséggel együtt enyhén sós vízben főzni kezdjük. Amikor a hús is a bab is már majdnem puha, összeöntjük. Annyi vízzel higítjuk, amennyi levest szeretnénk kapni.
Erős Pista krémmel ízesítjük és teljesen puhára főzzük. Csiperkét is szaggathatunk bele.
Kapcsolódó írások:
- Könnyű étel, mégis gazdag: kelkáposzta márványsajttal
- A csirke jól megvan a karfiollal is...
- Nem kőleves, csak köles - de nagyon finom!
- Kell káposzta? Sajttal és sülve egye!
- Gombás is, ropogós is: könnyed ebéd zöldségimádóknak
- Ilyen ízesítéssel próbáltuk már a csirkét?
- Hogy érzi magát a gomba a paprikában?