Megéri megkóstolni!
Könnyű étel, mégis gazdag: kelkáposzta márványsajttal
A különleges saláták kedvelőinek ajánlható a márványsajtos kelkáposzta-saláta, mely pirított kenyérszeletekkel főételként is fogyasztható.
2011.09.23 06:29ma.huNem túl gyors az elkészítése, a kelkáposzta saláta márványsajttal mégis olyan üdítő újdonság, hogy érdemes rászánni az időt és megkóstolni!

Hozzávalók 4 személyre:
- 50 dkg kelkáposzta
- 2 db savanykás alma
- 1 kis szál póréhagyma
- a mártáshoz 10 dkg jó érett, puha márványsajt
- 2 dl joghurt
- 1 evőkanál majonéz
- 1 csokor petrezselyem zöldje
- 2 gerezd fokhagyma
- köménymag
- só
A mártáshoz a joghurtot simára keverjük a majonézzel, majd hozzáadjuk a megmosott, finomra metélt petrezselyemzöldet és a zúzott fokhagymát. Kevés dióval, köménymaggal és borssal fűszerezzük, végül belekeverjük a villával összetört (vagy megreszelt) sajtot.
A mártáshoz befedjük, és a hűtőszekrényben jól lehűtjük. A kelkáposztát leveleire szedjük, megmossuk és leszárítjuk. Csíkokra vágjuk, ezután az ugyancsak megmosott, kicsumázott, de héjas almával együtt a húsdaráló legdurvább lyukú tárcsájával ledaráljuk, és amilyen gyorsan csak lehet, belekeverjük a mártásba.
Salátás tálba öntjük, a tetejét fóliába lefedjük, és a hűtőszekrényben néhány órán keresztül érleljük. Pirított kenyérszeletekkel tálaljuk.
Kapcsolódó írások:
- A csirke jól megvan a karfiollal is...
- Kell káposzta? Sajttal és sülve egye!
- Gombás is, ropogós is: könnyed ebéd zöldségimádóknak
- Ilyen ízesítéssel próbáltuk már a csirkét?
- Hogy érzi magát a gomba a paprikában?
- Bolonduljon meg a kukorica saláta is!
- Igazi különlegesség: próbálja ki a francia halsalátát!