Forgassuk káposztába a szárnyast!
A csirke jól megvan a karfiollal is...
A csirkére számtalan változat létezik - a karfiolos különleges és finom, fűszerkeverékkel és kelkáposztával készül. Próbáljuk ki ebédre!
2011.09.21 06:29ma.hu
Hozzávalók 4 személyre:
- 60 dkg
- fűszerkeverék
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 evőkanál vaj + a tálhoz
- 60 dkg karfiol
- 1 húsleveskocka
- 30 dkg kelkáposzta
- 2 tasak sajtszósz
- 10 dkg reszelt sajt
A csirkét feldaraboljuk, beszórjuk grill fűszerkeverékkel és 5 percig állni hagyjuk. A hagymát apróra vágjuk. A vajat felforrósítjuk és megfuttatjuk benne a hagymát és a csirkét.
Felengedjük 2 dl vízzel és puhára főzzük. (Ha csak csirkemellet használunk, kevesebb víz is elég hozzá). A karfiolt rózsáira szedjük, megmossuk és húsleves kockával ízesített vízben félig puhára főzzük.
A kelkáposztáról lehántjuk a leveleket, megmossuk, leforrázzuk, majd kibélelünk vele egy kivajazott tálat. Elkészítjük a sajtszószt a tasakon lévő leírás szerint.
A csirkét és a karfiolt ráhalmozzuk a káposztalevelekre és leöntjük a sajtszósszal. Megszórjuk reszelt sajttal és közepesen meleg sütőben a tetejét pirosra sütjük.