Nemcsak finom, gyorsan el is készül
Gombás is, ropogós is: könnyed ebéd zöldségimádóknak
Ha könnyed zöldséges ebédre vágyunk, itt a remek alkalom, hogy kipróbáljuk a gombás ropogóst. Tartármártással az igazi...
2011.09.18 07:29ma.huElső ránézésre egy túlgombázott rántottára fog emlékeztetni a gombás ropogós, de ne adjuk fel, páratlan ízélményben lesz részünk...

Hozzávalók 4 személyre:
- fél kg sampiongomba
- egy közepes fej hagyma
- só
- bors
- petrezselyem zöldje
- olaj
Az olajon az apróra vágott hagymát, a gombát megdinszteljük. Amikor elpárolgott a leve, hozzáütünk két tojást s mint egy túlgombázott rántottát, elkeverjük.
Kevéske lisztet szórunk a masszába, hogy sűrűbb legyen, majd diónyi gombócokat formázunk belőle.
Panírozzuk, majd olajban kisütjük. Krokett-formában is süthetjük és tartármártással tálaljuk!