Diétázók is szeretni fogják
Még legyen harapható: könnyű ebéd karfiolból és tojásból
Egy egészen diétás ételt ajánlunk a figyelmükbe, vegetáriánusok is szeretni fogják: karfiollal és tojással készül, mégis laktató és finom.
2011.09.14 06:29ma.huHa könnyed, főként nem hizlaló összetevőkből készült ételre vágyunk, melegen ajánlott a karfiolos tojás. A karfiolt a tojás és fűszer keverékével öntjük le, remek ízt adva ezzel neki.

Hozzávalók 4 személyre:
- 50 dkg tisztított karfiol (mélyhűtött is lehet)
- 4 tojás
- 5 evőkanál tej
- 4 evőkanál olaj
- 1 púpozott evőkanál finomliszt
- 2 dl sovány tejföl
- 1 evőkanál vegeta
- 1 evőkanál vágott petrezselyemzöld
- 1 teáskanál piros fűszerpaprika
- 1 mokkáskanál törött fehér bors
- késhegynyi őrölt borókabogyó
A megtisztított, megmosott és kis rózsáikra szedett karfiolt nagy méretű, lapos serpenyőben elterítjük, a tojásokat habosra felverjük, belekeverjük a lisztet, a tejfölt és a tejet, majd megsózzuk, megborsozzuk.
Beleszórjuk a borókabogyót és a megmosott, finomra vágott petrezselyemzöld felét. A karfiollal teli serpenyőt a tűzre tesszük, rácsorgatjuk az olajat és felforrósítjuk.
Ezután ráöntjük a tojásos-fűszeres keveréket. A serpenyőt ide-oda rázogatva, keverés nélkül szilárdulásig sütjük a tojást. Ha az alja már megsült, de a tetején még folyik a massza, falapáttal alányúlunk és megdöntjük az edényt, majd aláfolyatjuk a tojást.
Négy részre osztjuk és azonnal tálaljuk a tetejére szórt petrezselyemzölddel. (Akkor jó igazán, ha a karfiol még harapható, tehát nem nagyon puha).