Rozmaringot a salátába!
Bolonduljon meg a kukorica saláta is!
Noha azt gondolhatjuk, salátákból nem lehet nagyon újat mutatni nekünk, kimeríthetetlen a választék, csupán az összetevőket kell ügyesen összeválogatni.
2011.09.13 06:29ma.huNemcsak egyszerűbb salátákhoz lehet felhasználni a kukoricát. A rozmaringos kukoricasaláta például nemcsak fantáziadós, de nagyon ízletes is!

Hozzávalók:
- 60 dkg kukorica
- 20 dkg marinált paradicsompaprika (leve nélkül)
- 1 nagy fej vöröshagyma, v. 1 szál póréhagyma fehér része
- 2 dl majonéz
- 1 dl tejföl
- 1 teáskanál szárított rozmaring, v. egy ágacska felvagdalt friss rozmaring - 3 evőkanál száraz fehérbor
- csipetnyi cukor
- só
- törött fekete bors
A majonézt, a tejfölt, a bort, a sót, a cukrot, a rozmaring felét és a törött borsot salátás tálban simára keverjük. Hűtőszekrényben jól lehűtjük. A vöröshagymát (v. póréhagymát) tisztítás után vékony szeletekre vágjuk és megsózzuk. 15 percig hagyjuk állni.
Közben a marinált paprikát nagyon vékony csíkokra metéljük. A konzerv kukoricát csak leszűrjük. A kukoricát, a hagymát és a marinált paprikát a mártásba forgatjuk, átkeverjük, lefedjük és a hűtőszekrényben néhány órán keresztül érleljük.
Tálalás előtt meghintjük a megmaradt rozmaringgal és pirított kenyérszeletkékkel kínáljuk.