A diós rudacska ideális - egy kis tejjel
Ez az igazi a vasárnapi kávé mellé...
A dióval készült sütemények kedvelői örömmel vennék vasárnap délutáni kávéjuk mellé ezt a könnyen elkészíthető, diós finomságot.
2011.09.11 07:25ma.huA mákos süteményekhez hasonlóan a diósaknak sem igen tudunk ellenállni, különösen ha az könnyed, omlós és olyannyira kézre áll, hogy egymás után kapkodjuk be...Őszi hétvégékre, kávé, tea ideális lehet a diós rudacska.

Hozzávalók:
- 25 dkg dióbél
- 25 dkg porcukor
- 2 evőkanál liszt
- 1 egész tojás + 1 tojás sárgája
Összegyúrjuk, deszkán kinyújtjuk és a tetejére tesszük a következő krémet:
A megmaradt tojásfehérjét 12 dkg porcukorral és kevés citromlével jó keményre keverjük (ha van, géppel).
Rudakra vágjuk, majd kizsírozott, lisztezett tepsiben nem sütjük, csak szárítjuk! Jó étvágyat hozzá!
Kapcsolódó írások:
- Fehér borban lesz mámoros a csirke
- Öntsük nyakon a marhát borral!
- A karfiol mártásban, fehérborral az igazi!
- Olajból puffan ki az alma
- Mámoros recept: mártsuk Tokajiba a sertést!
- Hogy megy egymáshoz a datolya és szalonna?!
- Bundát hord, de nyári étel az aszalt szilvás pulykamell!
- Mmm! Avagy szalonnás bűnözés, második felvonás