A zöldséges marharagu ínycsiklandó választás
Öntsük nyakon a marhát borral!
Nem kell a marhához mindig galuska vagy burgonya, zöldséggel ugyanolyan finom étel készíthető belőle. Egy kis tarhonya azért nem árt...
2011.09.09 06:29ma.huAzon húsimádók kedvence lehet ez az étel, akik szívesen fogyasztanak zöldségeket is hozzá. A zöldséges marharagu így készül:

Hozzávalók 4 személyre:
- 40 dkg marhacomb
- 2 dkg sárgarépa
- 3 evőkanál olaj
- 1 tasak pörkölt alap
- 20 dkg zöldbab
- 1 dl vörösbor
A marhahúst megmossuk, falatnyi kockákra vágjuk. A sárgarépát megtisztítjuk, vékonyan felszeleteljük. Az olajat felforrósítjuk és megpirítjuk benne húst.
Felöntjük 3 dl vízzel, hozzáadjuk a pörkölt alapot és jól összekeverjük. Hozzáadjuk a zöldbabot, a sárgarépát, majd felöntjük a vörösborral. Lassú tűzön készre főzzük. Tarhonyával körítve tálaljuk.
Kapcsolódó írások:
- A karfiol mártásban, fehérborral az igazi!
- Olajból puffan ki az alma
- Mámoros recept: mártsuk Tokajiba a sertést!
- Hogy megy egymáshoz a datolya és szalonna?!
- Bundát hord, de nyári étel az aszalt szilvás pulykamell!
- Mmm! Avagy szalonnás bűnözés, második felvonás
- Jólesik egy kis bűnözés a szalonnával...
- Milyen egy boros mikrós mártás?