Nem lehet megunni, főleg ilyen bundában!
A karfiol mártásban, fehérborral az igazi!
A könnyed ételek kedvelőinek kedvence lehet a sült karfiol szezámmagos bundában - mellé fehér száraz bor ajánlott...
2011.09.08 06:29ma.huA karfiolnak is számos elkészítési módja van, ez a viszonylag egyszerű, mégis igen finom szójamártásos változat is sokak tetszését elnyerheti.

Hozzávalók:
- 1 nagy fej karfiol
- 4 evőkanál szezámmag
- 2 evőkanál apróra vágott póréhagyma
- 6 evőkanál szójamártás v. Worcestershire-mártás
- 2 evőkanál olaj
- késhegynyi őrölt fekete bors
A karfiolt rózsáira szedjük, 5 percre lobogó forró vízbe szórjuk, majd lecsöpögtetjük. Közben a szezámmagot aranybarnára pirítjuk. Az apróra vágott póréhagymát a szója- (vagy Worcester)-mártással és olajjal összekeverjük.
A karfiolrózsákat először ebben forgatjuk meg, utána pedig a szezámmagban. Tűzálló tálba rakjuk, borssal megszórjuk, és forró sütőben 4-5 percig sütjük.
Italajánlat: száraz fehér bor.