A rudakat a fagyasztóba is be kell tenni
Ilyet még nem kóstoltunk: sajtos vagdalt palacsintatésztával!
Bő olajban sült különlegesség: keverjük a sajtot a hússal, daráljuk össze, majd készítsünk palacsintatésztát és süssük ki a rudakat.
2011.09.07 06:29ma.hu - Fotó: virslee.comHa valami ízletes újdonságra vágyunk, készítsük el ebédre a darált húsos és sajtos rudakat, majd süssük ki bő olajban! A neve sajtos vagdalt.

Hozzávalók:
- 25 dkg sertés-, marha-, vagy vad apróhús
- 25 dkg trappista v. parmezán sajt
- 1 tojás
- só
- cayenne bors
- a bundázáshoz:
- 2 tojás
- 15 dkg liszt
- 2 dl tej
- sütéshez bő olaj
A húst a sajttal együtt kis lyukú tárcsán ledaráljuk. A tojással összedolgozzuk, megsózzuk, Cayenne borssal fűszerezzük. Rúd alakúra formáljuk, a tetejére ujjnyi távolságban a későbbi szeletek helyét késsel bejelöljük, utána lefagyasztjuk.
Közben a tojásból, a lisztből meg a tejből, csipetnyit megsózva, egy kevés olajjal sűrű palacsintatésztát keverünk. Sütéskor a húsos-sajtot rudat a mélyhűtőből kiemeljük és félig fölengedett állapotban a jelölések mentén felszeleteljük.
Egyenként a palacsintamasszába forgatjuk, bő olajban megsütjük, végül szalvétára szedve lecsöpögtetjük.
Vajas burgonyával és vajon megforrósított gyümölcsökkel vagy tárkonyos, erdei gombás rizzsel tálaljuk. Az utóbbinak különösen akkor érvényesül az íze, ha a vagdaltat vadhúsból készítjük.
Kapcsolódó írások:
- Olajból puffan ki az alma
- Mámoros recept: mártsuk Tokajiba a sertést!
- Hogy megy egymáshoz a datolya és szalonna?!
- Bundát hord, de nyári étel az aszalt szilvás pulykamell!
- Mmm! Avagy szalonnás bűnözés, második felvonás
- Jólesik egy kis bűnözés a szalonnával...
- Milyen egy boros mikrós mártás?
- Amikor a pizzasütő padlizsánt ragad
- Brokkolit dióval? Ráadásul metélttel?