Almapuffancs a legfincsibb őszi édesség
Olajból puffan ki az alma
Az alma az őszi időszak igen kedvelt gyümölcse: használjuk ki, hogy ilyenkor van a szezonja. Az almapuffancs igazán ízletes édesség!
2011.09.06 06:29ma.huGaluskamasszaszerű tészta, alma, szegfűszeg és narancsszörp - hogy jön ez össze? Az almapuffancs elkészítése némileg időigényes, de megéri az íz!

Hozzávalók 4 személyre:
- 2 tojás - 20 dkg finomliszt
- 1-1,5 dl tej
- 2 közepes nagyságú alma
- fél citrom leve
- 8-10 dkg porcukor
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 mokkáskanál őrölt fahéj
- 2 szem összetört szegfűszeg
- csipet só - tálaláshoz narancsszörp
Az almát megmossuk, kicsumázzuk és héjastól megreszeljük. A tojásokat a cukorral és a tejjel habosra verjük, apránként hozzáadjuk a lisztet, megsózzuk, majd beletesszük a reszelt almát. Ezután belekeverjük a citromlevet és a sütőport. (A tésztának galuskamassza sűrűségűnek kell lennie.)
Az almás masszát evőkanállal beleszaggatjuk a forró olajba és ropogósra megsütjük. Egyszerre csak keveset teszünk a készülékbe, mert jócskán megnő a puffancsok térfogata.
Az olajból leszűrve itatóspapírra v. papírtörülközőre tesszük, hogy az a felesleget beszívja. A tányérján ki-ki lelocsolja a narancsszörppel. Nyers almaszeletekkel, szegfűszeggel díszítve tálaljuk.
Kapcsolódó írások:
- Mámoros recept: mártsuk Tokajiba a sertést!
- Hogy megy egymáshoz a datolya és szalonna?!
- Bundát hord, de nyári étel az aszalt szilvás pulykamell!
- Mmm! Avagy szalonnás bűnözés, második felvonás
- Jólesik egy kis bűnözés a szalonnával...
- Milyen egy boros mikrós mártás?
- Brokkolit dióval? Ráadásul metélttel?
- ...hogy ne legyen unalmas a sült csirke!