A köret se maradjon ki a borból
Mámoros recept: mártsuk Tokajiba a sertést!
Fenséges főétel készülhet a sertésbordából, Tokaji borban sütve, szőlőszemekkel és borízű almával tálalva!
2011.09.05 06:29ma.huKorán reggel érkezik a boros recept, ám a vacsorához vagy ebédhez kiváló ez a különleges ízekkel csalogató Tokaji sertésborda.

Hozzávalók:
- 80 dkg sertésborda
- 4 evőkanál olaj
- 1 kiskanál liszt
- 1 evőkanál paradicsompüré
- 4 dl tokaji száraz szamorodni
- 20 dkg szőlő
- só, őrölt bors
A felszeletelt, kissé kivert hússzeleteket megsózzuk, lisztbe mártjuk, és egy kevés forró olajban mindkét oldalukat hirtelen megsütjük. Egy másik edénybe átrakjuk, a paradicsompürét a visszamaradt pecsenyelébe keverjük, majd a liszttel megszórjuk és néhány percig pirítjuk.
Ezután a borral felengedjük és felforraljuk. A hússzeletekre szűrve, fedővel letakarva a pecsenyét puhára pároljuk és a legvégén a megmosott szőlőszemeket is beleszórjuk.
Borízű almával készült párolt káposztát adunk hozzá, amelyet egy kevés tokaji borral megöntözünk.