Mit szól a szalonnás falatkákhoz, burgonyával?
Mmm! Avagy szalonnás bűnözés, második felvonás
Egyszerű ételekből is lehet igazán ínycsiklandó finomságokat összeütni, nem is kell hozzá sok idő - a szalonnás falatkák burgonyával igazán jól hangzik!
2011.09.02 06:29ma.huA kevésbé fitten tartó ételek sorában köszönthetjük az egyszerűen elkészíthető, de laktató és finom szalonnás-burgonyás falatkákat.

Hozzávalók:
- 6 közepes burgonya
- 5 dkg reszelt sajt
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- őrölt bors
- 6 vékony szelet húsos szalonna (bacon)
A burgonyákat héjastul alaposan megmossuk, s a mikrohullámú készülék forgótányérjának szélén körberakjuk. 750 wattal 6 percig pároljuk.
Ha kissé kihűltek, széltében egy lapot levágunk róluk, belsejüket kikaparjuk és a reszelt sajttal, a zúzott fokhagymával, sóval meg borssal ízesítve összetörjük.
A kivájt burgonyákba visszatöltjük, a levágott "kalapokat" ráillesztjük, és mindegyiket egy-egy szelet szalonnába burkoljuk, amit fogvájóval rögzítünk. 650 wattal 6-7 percig sütjük.